Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
WonderYears

Dit trio bestaat uit Jasper Blom op tenor, Felix Schlarmann op drums (BRUUT!) en Sean Fasciani (Reinier Baas groep, Caro Emerald, eva) op bass. Het herkenbare repertoire zorgt er voor dat we eigenlijk elk concert altijd een connectie met het publiek hebben, waardoor ze de jazzimprovisaties op de muziek van Stevie Wonder ook veel beter kunnen waarderen.

Jasper Blom (Geldrop, 2 juni 1965) streeft als saxofonist en componist naar een synthese van traditionelere jazzvormen en geďmproviseerde muziek. Vanaf het begin van zijn carričre profileert hij zich als bandleider en als sideman in ensembles die bruggen slaan tussen beide genres, zoals het pianoloze kwintet Zut Alors! Hij experimenteert met elektronica in Red, Yellow & Blue Extended, en geeft dit een vervolg in zijn Quartet, waarin hij zijn saxofoongeluid regelmatig met allerlei effectapparatuur bewerkt.

Naast deze groepen, waarvoor hij (uitgewerkte) composities schrijft, bedrijft hij vrije improvisatie in een trio met bassist Arnold Dooyeweerd en drummer Flin van Hemmen. Daarnaast valt hij geregeld in bij zowel het Metropole Orkest als de formatie Corrie en de Brokken van gitariste Corrie van Binsbergen. Hij is tevens als saxofoondocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Jasper speelde met uiteenlopende musici en artiesten van Chet Baker, Lee Konitz t/m George Duke en Randy Crawford.

Contact: Jasper Blom
tel: 020-6429265
email: jasper_blom@hotmail.com

Bezetting:
Jasper BlomTenorsaxofoon

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens