Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Projecten
Workshops

SBSJazz organiseert verschillende workshops. Doel van de workshops is het ontwikkelen en uitdiepen van improvisatietechnieken, het kraken van de kaders, en het  vooral goed luisteren en samen muziek maken. Sommige workshops worden afgesloten met een presentatie. Andere niet. Meer info op Workshops

Worksession

Worksession is een term die is bedacht door Jan Doedens. Het houdt in dat er op een avond een sessie gehouden wordt, waar iedereen die graag wil samenspelen terecht kan zoals doorgaans het geval is. Op deze avond wordt er echter voordat de sessie begint een workshop gehouden waar aandacht wordt besteed aan improvisatietechnieken, waar de nummers vast even doorgespeeld worden en waar je de gelegenheid hebt vragen te stellen. Liefst geen moeilijke vragen, want dan worden wij zelf zenuwachtig.

100 minuten Project

In de zoektocht naar de allermooiste muziek organiseert SBSJazz een nieuw project. Muziek is van zichzelf eigenlijk al heel mooi, maar wordt vaak vertroebeld door afspraken, ingewikkeldheden of persoonlijkheden. Om nou die muziek gewoon muziek te laten zijn start SBSJazz dit 100 minuten project. Het idee is vrij simpel, zet een aantal muzikanten bij elkaar en begin. Geen afspraken over toonsoort, maatsoort,  tempo of wat al niet meer op twee dingen na. Twee simpele regels om een goede spanningsboog te creeëren en om niet in de verleiding te komen om tóch iets af te spreken:
1. Er wordt niet gesproken. (zeker niet af)
2. Na 100 minuten is het af.
Muzikanten zijn vrij om te spelen of om lekker in het publiek te gaan zitten luisteren. Het kan zijn dat er wordt geëxpirimenteerd met kwarttonen, maar het kan ook zijn dat het hele Beatles repertoire voorbij komt. Allemaal afhankelijk van de bagage en de stemming van de muzikant. Het publiek zou dus ook kunnen anticiperen in het geheel, als het maar niet in het nederlands is. Het moet niet zo zijn dat we met elkaar af zitten te wachten tot de wekker gaat; is het niet naar je zin dan ga je gewoon weg. Zowel muzikanten als publiek moeten goudeerlijk zijn in deze queeste naar de meest pure muziek, en moeten zeker niet uit beleefdheid bij elkaar blijven zitten. Pas dan komt de ware muziek tevoorschijn en is de 100 minuten om voor je 't weet!
De 100 minuten worden opgenomen, en zijn tot zeven dagen na het concert te downloaden via deze site. Er is geen entree, maar omdat gepoogd wordt vaardige muzikanten bij dit project te betrekken wordt om een bijdrage achteraf gevraagd. Ook willen we muzikanten uit diverse circuits kunnen uitnodigen. Om een idee te geven welke kant het de volgende sessie op zou kunnen gaan kunnen muzikanten zich aanmelden via deze site.
  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens