Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
jazz
Marielle Koeman en Jos van Beest Trio

Jos van Beest geniet grote internationale faam. Hij wordt niet alleen gewaardeerd door het Jazzminnend publiek in Nederland, maar is regelmatig als pianist op uitnodiging te gast in Frankrijk, Engeland Duitsland en België en hij is zeer populair en veelgevraagd in Japan. Zowel als solopianist, als met zijn gelijknamige Trio heeft hij in de loop der jaren een aantal belangrijke Jazzprijzen gewonnen. Jos van Beest groeide op in een muzikaal gezin en is in de voetsporen van zijn opa en vader getreden, die beide ook als beroep pianist kozen.

Na op jeugdige leeftijd gespeeld te hebben in allerlei formaties, begon zijn muzikale carrière serieuze en professionele vormen aan te nemen door, vanaf 1981 tot heden met zijn gelijknamige Trio de nationale en internationale podia te betreden. Jos van Beest is 17 jaar huispianist geweest bij de WERELDOMROEP (Dutch International Service) en omlijstte met zijn pianospel daarbij talloze radio-uitzendingen wereldwijd.Pianist Jos van Beest swingt soepel en geeft geheel eigen interpretaties aan zijn brede repertoire. Van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro's, waarbij de thema's verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels een negental albums van Jos van Beest uitgebracht door zijn vaste platenmaatschappij ATELIER SAWANO en geeft daar samen met zangeres Marielle Koeman regelmatig concerten in vooraanstaande uitverkochte zalen.

Mariëlle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft. Zij legt in haar muziek lyriek, warmte en diepte, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben. Soft-swing, gecombineerd met lyrische Ballads, afgewisseld met swingende Samba's en Bossa Nova's vertolkt ze op geheel eigen wijze. Opvallend hierbij is ook haar diversiteit in talen. Zo vertolkt zij composities in het Portugees en zingt zij Franz Lehar’s "Dein ist mein ganzes herz" in het jazzy Duits. Verder vertolkt zij "songs" van haar repertoire in het Frans en Engels. Haar debuut album "FROM THE HEART" werd in 2002 in Japan met succes uitgebracht en ontving lovende kritieken en stond wekenlang met een nummer één notering in de internationale HMV Charge. Marielle's onmiskenbare manier van "in de song" kruipen onderscheidt haar niet alleen in haar eigen stijl maar laat hiermee melodie en tekst nog meer 'spreken’. Inmiddels heeft Marielle Koeman een drietal albums op haar naam staan, welke zijn uitgebracht door haar vaste platenmaatschappij in Japan.

Contact: Jos van Beest
tel: 0251-671244
email: josvanbeest.muziek@kpnplanet.nl

Bezetting:
Jos van BeestPiano
Nanning van der HoopSlagwerk
Marielle KoemanZang
Erik SchoonderwoerdContrabas

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens