Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Elements Sextet

Op initiatief van drummer Karel Daran Scharten is in 2013 het Elements Sextet opgericht. Inspiratiebronnen voor deze formatie zijn onder anderen het kwintet van Lee Morgan van 1963, maar ook The Harper Brothers uit de jaren negentig.

Op initiatief van drummer Karel Daran Scharten is in 2013 het Elements Sextet opgericht. De band speelt een spannende mix van modern jazz repertoire, sprankelende solo's en verrassende arrangementen van eigen hand.

Het Elements Sextet speelt “vergeten” nummers uit het bekende Real Book repertoire in eigen arrangementen, zoals stukken van Thelonius Monk, Lee Morgan, maar ook moderne composities van bijvoorbeeld Gary Burton en Kenny Kirkland. Daarnaast staat ook een aantal eigen stukken van pianist Thomas Hans op de speellijst.

Hoewel de muzikanten elkaar al lang kennen en vaak hebben samen gespeeld in verschillende groepen is deze samenstelling totaal nieuw met als gevolg een spannende mix van klassiek en modern jazz repertoire, verrassende arrangementen en sprankelende solo’s.Contact: Karel Daran Scharten
tel:
email: protumult@gmail.com

Bezetting:
Karel Daran SchartenDrums
Thomas HansPiano
Andreas KeesmanContrabas
Jan KühneTenorsaxofoon

Foto's
  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens