Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Film: Thelonious Monk

STRAIGHT, NO CHASER

Vrijdag 23 maart begint het festival met de geweldige jazzfilm Thelonious Monk: Straight no Chaser.

Toen Thelonious Monk in 1982 overleed, was zijn status als vernieuwer en een van de leidende figuren in de moderne jazzmuziek al gevestigd. Monk had een uniek improvisatietalent en leverde talrijke bijdragen aan het standaard jazzrepertoire waaronder Round Midnight, de meest opgenomen jazzstandard gecomponeerd door een jazzmuzikant.

Thelonious Monk: Straight, No Chaser (1988) is een documentaire over het leven van Monk. De film bevat archiefmateriaal uit de jaren 60 met live-optredens, studio-opnamen, backstage-babbels en wordt gecombineerd met interviews waarbij familie en collega’s vertellen over Monk, zijn vernieuwende speeltechniek, zijn bezetenheid en zijn zwakheden.

Fragment uit de documentaire Straight, No Chaser over Thelonious Monk (1988)


Als je meer wilt weten over deze fascinerende jazzmuzikant, over het leven van een jazzmusicus of zelfs maar over hoe je een goede documentaire maakt, is deze film een absolute aanrader.

Er zijn 2 voorstellingen: om 19:00 en 21:00 uur. Toegang op vertoon van filmticket of Jazztival dagkaart/passe-partout, verkrijgbaar via de site van Provadja.
Contact: Provadja
tel: 072-5110136
email:
Website

Bezetting:

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens