Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Ferdinand Povel

De muzikale eenheid tussen Örjan Graafmans, Paul Berner en Joost Kesselaar vormde vanaf 2000 de solide basis voor de 'Gerard Kleijn Group'. Daarnaast kwamen zij elkaar tevens tegen in andere wisselende bezettingen voor o.m. Benny Baily, Phillip Harper, Francine van Tuinen en Effraim Trujillo.


Örjan Graafmans (piano) Met zijn gedeeltelijk zweedse roots (groot deel uit zijn jeugd woonachtig in scandinavië) volgde hij een mastersprogramma piano jazz in Amsterdam, waar hij pianolessen o.m. gastlessen kreeg van Larry Goldings, Kenny Werner en Danilo Perez. Speelde na studietijd als pianist bij o.m. Dual City Concert Band van Johan Plomp, David Golek Group, Gerard Kleijn Group en de Millenium Jazz Orchestra. Er werden een aantal cd's gemaakt en op festivals gespeeld in o.m. Montreux, Rome, Milaan en het North Sea Jazz, en voor muziekprogramma's Tros Sesjun en Tros Muziekcafé. Met deze en andere wisselende bezettingen kwam hij in de gelegenheid om ook samen te spelen met Deborah Brown, Dick Oats, Scott Hamilton, Frank Morgan, Sonny Fortune, Madeline Bell, Toots Thielemans en Greetje Kaufeld. Sinds een paar jaar is hij werkzaam aan de jazzafdeling van het CvA als piano docent voor de jong talent afdeling.
Paul Berner (double bass) Met zijn indrukwekkende staat van dienst heeft Paul duideijke sporen achter gelaten in muziekwereld, en verkende hij zich succesvol in zowel de klassieke als pop en jazz scéne. Paul (geboren in California) volgde zijn muziekopleidingen op de University of Iowa School of Music later tevens op de Indiana University School of Music. Naast zijn klassieke scholing was hij reeds actief in de jazz scéne en na het behalen van zijn 'masters' in Indiana en regelmatig met klassieke orkesten te hebben gewerkt besloot hij zich volledig te concentreren op de jazz scéne, waarbij hij na zijn verhuizing naar New York snel als lid gevraagd werd voor het Red Rodney Quintet. Met deze formatie maakte hij tevens opnamen in de Village Vangaurd. Paul werd daarna gevraagd om deel te nemen in het orkest van Lionel Hampton, waar hij een aantal jaren o.a. met Frankie Dunlop de ritmesectie vormde. Na deze periode verruilde hij de big band omgeving voor een uitnodiging van pianist Monty Alexander om deel te nemen in zijn trio, waar hij al een aantal keren eerder had ingevallen. In 1983 besloot hij meer zijn eigen weg te ontwikkelen en begaf zich daarbij tevens ook in de pop en rock scéne en als song writer, maar bleef daarnaast als veel gevraag side-man de jazz trouw voor diverse solisten als Bob Berg, Art Farmer, Mel Lewis en Kenny Werner. In 1990 verhuisde Paul zijn werkomgeving naar Europa, waar hij naast veel gevraagd begeleider tevens zijn solo carriere op drie album's,'Open Country', 'Running Outside' en de recente 'Back Porch' overtuigend wist te bevestigen. Paul is verder werkzaam als docent aan het Conservatorium van Groningen.
Joost Kesselaar (dr) Studeerde in 1996 af aan het Conservatorium van Den Haag. Ging daarna op uitnodiging van Jeff Hamilton (drummer bij o.m. Oscar Peterson en Monty Alexander) drie maanden studeren in New York en Los Angeles. Als veel gevraagd sideman won Joost met zijn bands diverse prijzen waaronder de European Jazzcontest en het Middelsee Jazztreffen. Daarnaast begeleide veel diverse solisten waaronder Clark Terry, Rick Margitza, Michael Moore, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap, Toon Roos, Barend Middelhof en Fleurine. Naast de 'Gerard Kleijn Group' werd hij bekend als vaste drummer bij de groepen van Loet vd Lee, David Golek, Soesja Citroen en het Clazz Ensemble. Joost is sinds een paar jaar hoofdvakdocent drums aan het Conservatorium van Utrecht.
Contact: Örjan Graafmans
tel: 020-6950316
email: o.graafmans@online.nl

Bezetting:
Paul BernerContrabas
Örjan GraafmansPiano
Joost KesselaarDrums

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens