Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Simone Sings Sondheim

De in New York geboren Stephen Sondheim (80 jaar) is een duizendpoot: pianist, componist, tekstschrijver, dichter en (vanuit een groot talent voor wiskunde) bedenker van spellen en puzzels.
Hij heeft als componist en tekstschrijver inmiddels een enorm oeuvre op zijn naam staan bestaande uit diverse musicals (oa Sweeny Todd, Sunday In The Park With George), filmmuziek ( voor oa Dick Tracy) als ook vele teksten ( The West Side Story, in samenwerking met Leonard Bernstein).

Zangeres Simone Honijk heeft zijn ironische, fijngevoelige en ook vaak humoristische teksten( zo prachtig geschreven op de melodieën en harmonieen) ontdekt en is er onmiddelijk “verliefd” op geworden! Stephen Sondheim is altijd op zoek geweest naar vernieuwing (nieuwe vormen ) binnen het muziektheater en staat open voor interpretaties van zijn muziek.
Met een groot respect voor zijn oorspronkelijke composities is Simone dan ook de uitdaging aangegaan om een selectie van zijn songs op een “eigen” wijze te vertolken. Pianist Berend van den Berg heeft de arrangementen geschreven (in samenwerking met Simone) met hier en daar een “knipoog” naar het jazz- latin en popidioom!

Simone Sings Sondheim is een programma over en met de muziek van Stephen Sondheim. Door middel van korte “schetsen”uit zijn leven (als een rode draad door het programma) introduceert Simone de songs welke zij zingt onder begeleiding van een jazz trio (Berend van den Berg; piano, Joep Lumeij: contrabas, Gunnar Graafmans: drums). Met dit programma nodigt zij u uit om kennis te maken met de componist, tekstschrijver, romanticus en bijzondere mens Stephen Sondheim!
Contact: Simone Honijk
tel: 072-5155063
email: simonehonijk@online.nl
Website

Bezetting:
Thomas Winther AndersenContrabas
Berend van den BergPiano
Gunnar GraafmansSlagwerk
Simone HonijkZang

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens