Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Carmen Gomes Inc.

Jazz met een bluesy touch

Carmen Gomes is in staat de stukken die zij kiest op onnavolgbare wijze te zingen en te vervolmaken, door haar persoonlijke 'je ne sais quoi' er aan toe te voegen. In elke interpretatie van het voor een groot deel door haar of haar bandleden gecomponeerde materiaal, pikt zij ongrijpbare momenten uit. Ze won diverse prijzen w.o. het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Ze wordt tot Nederlands grootste Jazz talenten gerekend en maakte 5 studio cd's en twee Super Audio cd's waarover de pers schreef:

..Gomes schrijft mooie, intrigerende stukken, die ze zelf zeer overtuigend zingt. Gomes heeft door haar stem en composities weliswaar het voortouw maar het groepsgevoel spat van het eindresultaat af. -Ton Ouwehand - Jazz.
...werkelijk weergaloze nieuwe cd (De Telegraaf)
...Ze weet het grotendeels door haarzelf geschreven repertoire een weldadige expressiviteit mee te geven (HP/De Tijd)
...En het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues heeft. Niet letterlijk in de zin dat ze de blues zingt - wat ook af en toe wel gebeurt - maar in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat en dat is geen geringe prestatie (Trouw)
...Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing. (E. van den Berg - De Volkskrant )

In 1993 won Carmen Gomes de "Singer of the Year Award" bij het Concours van het Breda Jazz Festival, dat bovendien werd gewonnen door haar band. Ze behaalde in '94 de eerste plaats op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. In de jaren daarna maakte ze opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, en trad o.a. op met Louis van Dijk.


De groep bestaat uit Folker Tettero (gitaar) Zijn eigenzinnige gitaar spel is doordrongen van blues met funky elementen met een doordacht eigentijds en origineel geluid. Peter Bjornild (contrabas) is afkomstig uit Denemarken. Hij was oorspronkelijk klassiek bassist, maar verloor zijn hart aan de jazz. Hij speelde o.a. met Ed Thigpen, Thad Jones en Bennie Wallace. Marcel van Engelen (drums) speelde met Mark Murphy, Lee Konitz en Toots Thielemans. Hij bepaalt op subtiele wijze de ritmische wendbaarheid van dit ensemble.

De muziek is te omschrijven als 'Souljazz with a Blues Flavour'. Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen doet herinneren aan Amerikaanse grootheden uit de Jazz, zonder er de vinger op te kunnen leggen welke dat nou ook alweer waren. Het melodische Jazzy geluid wordt regelmatig van impulsen voorzien door nu eens bluesy en dan weer funky elementen. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze over het voetlicht gebracht.
Contact: Carmen Gomes
tel: 020-4634548
email: carmenfmgomes@gmail.com
Website

Bezetting:
Carmen GomesZang
Folker TetteroGitaar

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens