Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Antiphon Trio

Antiphon is een nieuw, jeugdig jazztrio bestaande uit Morris Kliphuis (hoorn), Mark Boesveld (basgitaren) en Daniel van Dalen (drums, percussie). Zij gaan op zoek naar de mogelijkheden van deze unieke bezetting. Boesvelds fretloze basgitaar klinkt nu en dan als gitaar of als percussie-instrument; Kliphuis laat zijn hoorn zingen, fluisteren of schallen; van Dalen groovet erop los of levert subtiel commentaar. Hun verschillende achtergronden – jazz, klassieke muziek, funk, pop – maken elk optreden tot een bijzondere ervaring.

Antiphon speelt een mengeling van eigen composities en jazzstandards, waarin interactie, plezier en de zoektocht naar mooie klanken centraal staan.Hoornist/componist Morris Kliphuis (1986) is één van de weinige jazzhoornisten in de wereld. Hij begon op zijn achtste met klassieke hoornlessen, maar begon rond zijn vijftiende ook jazz te spelen. Na een jaar vooropleiding klassiek compositie in Den Haag begon hij in 2005 aan een studie jazzhoorn bij Ferdinand Povel aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 won hij zowel de eerste prijs als de persprijs in het Prinses Christina Jazz Concours, waarmee hij een optreden op het North Sea Jazz Festival 2007 verdiende. Morris speelde met onder meer Terri Lyne Carrington, Jesse van Ruller, Tom Varner en Jonathan Batiste, en speelde mee bij cd-opnames van het Dutch Jazz Orchestra en Tineke Postma. In 2008 studeerde hij een halfjaar aan Purchase College, New York, bij Jon Faddis, John Riley en Ari Hoenig.

Basgitarist Mark Boesveld (1965) werd op 12-jarige leeftijd zo geïnspireerd door een concert van cellist Ernst Reijseger dat hij van zijn krantengeld een basgitaar kocht. Hij volgde een conservatoriumopleiding in Alkmaar, waar hij de vijfjarige opleiding in drie jaar voltooide. Mark heeft een enorme ervaring in uiteenlopende stijlen, waaronder jazz, improvisatie, pop, funk en soul. Hij is lid van het improvisatietrio Stoop, Boesveld en van Helsdingen en speelde samen met onder andere Michiel Borstlap, Fay Claassen, Coen Molenaar en Yvon Fadda. Ook heeft hij meegespeeld bij verschillende film-, tv- en radioproducties.

Drummer Daniel van Dalen (1986) begon op zijn zesde met het bespelen van lege verfblikken en gereedschap. Later breidde dit zich uit tot het drumstel, en begon hij zich te interesseren voor jazz en fusion. Daniel volgt sinds 2005 de opleiding slagwerk jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is de drummer van popgroep Findel, waarmee hij regelmatig tournees maakt door Engeland en Nederland. Findel speelde o.a. in het voorprogramma van Relax en The Sheer. Met zanger/pianist Bryant Olender maakte hij tournees door Canada. Ook is hij lid van Godfried!, een trio dat Nederlandstalige liedjes maakt, geïnspireerd op de sprookjes van Godfried Bomans. Hun eerste cd, De vijvervrouw en andere liedjes, kwam onlangs uit.

Contact: Mark Boesveld
tel: 0725894947
email: boesveld.mark@gmail.com
Website

Bezetting:
Mark BoesveldBasgitaar
Daniel van DalenDrums
Morris KliphuisHoorn

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens