Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Walter Mooij Jazz Trio + Erik Blok

Het Walter Mooij Jazz Trio heeft naast een eigen geluid, de bewerkingen van evergreen-, latin- en bebop- stukken op het programma. Een sound die overeenkomt met jazz & mainstream & latin “roots” als het Oscar Peterson-, Gene Harris-, Monty Alexander-, Victor Feldman- en het Wynton Kelly Trio.

Het Walter Mooij Jazz Trio heeft de afgelopen decennia opgetreden bij vele Jazzfestivals en Jazzclubs in heel Nederland. Er werden concerten gespeeld met bekende Nederlandse jazzmusici, Frans Poptie, Frits Landesbergen, Harry Verbeke, Eddy Sanchez, Ruud Brink, Bob Rigter, e.v.a.

Pianist Walter Mooij ontving zijn opleiding aan het Amsterdams conservatorium en heeft zich daarna vooral op de jazz toegelegd. Heeft diverse prijzen gewonnen op Jazzfestivals en maakte tournees door Italië, Zweden en Duitsland en speelde er met lokale jazzmusici en werkte in de Nederlandse Jazz scene met veel bekende musici.

Het Trio heeft ongeveer 18 jaar bestaan uit de basis ritme tandem Henk en Joop Kooger alias de “Kooger Brothers” die ook vele jaren met locale pianisten als Ab Blaauboer, Ger Visser, Fred Pruim en Martin Haak speelde in de Alkmaarse jazzcafés. Na het overlijden van bassist Henk Kooger in Mei 2002, is zijn plaats ingenomen door Co van Calcar en inmiddels is John Erich sinds 2009 de bassist, uit de “Haarlemse Jazzscene” die in vele combinaties heeft gewerkt.

Ook vocale jazz repertoire wordt door het Trio gebruikt, bekende stukken uit “The American Songbook” en van zangers als Mel Tormé, Frank Sinatra, Jack Jones, Nat King Cole, Johnny Hartman en Tony Bennett staan op het repertoire van drummer / vocalist Joop Kooger.Joop Kooger maakte in het begin 1960 deel uit van het Dick Vennik Quartet met Jan van Wijk en later Rein de Graaf op piano en won prijzen op het Loosdrecht Jazzfestival en het Jazzfestival van Scheveningen.

ln de 70 / 80 / 90'er jaren tournees door Europa met Hans von Stehlig Sextet uit Duitsland, met the Hans Keune Quartet in New York en New Orleans USA en Nederland met diversen bands en solisten. Een hoogte punt was het optreden van Henk en Joop Kooger en “TV dokter” Aart Gisolf op saxofoon met Cab Kaye op het North Sea Jazzfestival 1981 in Den Haag. Dit optreden is vastgelegd op een LP die door Phonogram is uitgebracht. In 2008 is een CD van het Trio uitgebracht met Session musici uit Proeflokaal “de Boom” in eigen beheer en de opbrengst geschonken aan Stichting “PINK RIBBON” Het WMJT werkt vaak samen met de “Jonge” generatie jazz solisten die met het Trio podium ervaring opdoen.

Contact: Joop Kooger
tel: 072-5150465
email: j.kooger3@upcmail.nl
Website

Bezetting:
Erik BlokTrombone
John ErichContrabas
Joop KoogerDrums
Walter MooijPiano

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens