Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Alexio Trio

Het Alexiotrio speelt een muzikaal cocktail van gipsyjazz, zigeuner muziek, wereldmuziek met zang in de stijl van de jazz trompetist/zanger Chet Baker.

Trio Alexio is in 2006 geformeerd door gitarist/zanger Lex Mens en bestaat verder uit Jasper Maij op gitaar en Gerry Kristell op bas.

Naast een opleiding aan het conservatorium heeft Lex gitaarlessen gevolgd bij gerenommeerde zigeunergitaristen, om zich de gipsygitaar technieken eigen te maken. Tot dat medio 2006 Jasper Maij zich aan meldde als leerling bij de gitaarpraktijk van Lex om ook Gipsy gitaar te leren. Dit ging zo voorspoedig dat Lex Jasper uitnodigde om een optreden van Lex te begeleiden. Na deze vuurdoop voor Jasper had een positieve afloop. Met het enthousiasme naar aanleiding van deze vuurdoop, zijn Jasper en Lex opzoek gegaan naar een bassist om het trio compleet te maken.
Al snel meldde zich de perfecte kandidaat, Gerry Kristell, een ervaren bassist die zijn sporen al verdient had in traditionele Hongaar/Roemeense zigeunerorkesten. Hij maakte zich de de gipsyswing na een aantal intensieve sessies snel eigen.
Het trio was compleet.Na een aantal optredens als "band zonder naam" gingen we nietsvermoedend naar een restaurant waar we vaker optraden met voor de deur een uitgestald bord met daarop: Hedenavond "Het Alexio Trio" Enigszins aarzelend en twijfel ‘of ons trio hiermee bedoeld’ werd gingen wij het restaurant binnen. Met Alexio Trio werden inderdaad wij als trio bedoeld en deze naam is nooit meer veranderd. Het repertoire bestaat uit gipsyswing, zigeuner- en musettewalsen maar ook Russische en Hongaarse muziek. Met dit gevarieerde repertoire heeft het "Alexio trio" haar diensten veelal bewezen als achtergrondmuziek bij feesten en partijen maar ook ceremoniemuziek. Tevens geeft Alexio Trio regelmatig concerten door het hele land maar ook in het buitenland. Trio Alexio is live te zien op verschillende datums en locaties.

Contact: Lex Mens
tel: 0626368695
email: lex.mens@telfort.nl
Website

Bezetting:
John LigthartGitaar
Jasper MaijGitaar
Lex MensGitaar Basgitaar

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens