Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Humph

Het kwartet Humph begon z'n bestaan in 2003 met het spelen van muziek van Thelonious Monk. De vier muzikanten benaderden, met hun verschillende muzikale achtergronden, de composities van de grote Amerikaan meer naar de geest dan naar de letter. Open, fris, dwars, en met veel gevoel voor humor en avontuur. Het zijn slechts een paar treffende kwalificaties, die overigens nog steeds van toepassing zijn op de groep.

Inmiddels heeft Humph z'n repertoire flink uitgebreid. Eerst begon men met het toevoegen van een paar composities van de Nederlandse componist Theo Loevendie. Daarna volgde ook repertoire van Dollar Brand (Abdullah Ibrahim), Roland Kirk, Steve Lacy, Misha Mengelberg, Paul van Kemenade en Michiel Braam. En sinds kort staan er ook eigen werkjes op de lessenaars, die dezelfde ingang bieden tot de wonderbare wereld der improvisatie. Want als ergens de kracht van Humph ligt, dan is het daar.

Vanuit die gedachte heeft Humph ook concerten gegeven met gasten uit de jazz en ge´mproviseerde muziek. Saxofonist Jan Willem van der Ham, trombonisten Wolter Wierbos en Joost Buis, trompettisten Eric Boeren en Angelo Verploegen, pianist Jurriaan Berger en tapdanseres Marije Nie deelden al eens het podium met het kwartet. Ook werkten de muzikanten met dichters als Hans Kuyper (ex-stadsdichter van Zaanstad) en Hans Kloos (ex-stadsdeeldichter van het Amsterdamse Westerpark).

Contact: Herman te Loo
tel:
email: herman.teloo@wxs.nl
Website

Bezetting:
Dirk van LeijdenDrums
Herman te LooSopraansaxofoon
Joop SlagerContrabas
Ditmer WeertmanAltsaxofoon

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens