Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Enrico Pieranunzi

De gerenommeerde pianist begon al op jonge leeftijd met het het spelen van klassieke muziek en jazz. Hij speelde mee op de soundtracks van Morricone, maakte platen met Chet Baker, en schreef later in zijn carričre een boek over de Amerikaanse jazzpianist Bill Evans. Dramatiek en melancholie zijn sterke drijfveren in zijn muziek.

De Nederlandse bassist Japser Somsen studeerde jazz en klassieke contrabas. Hij speelde tijdens zijn carričre met de allerbesten uit de Nederlandse jazzscene. De vingervlugge bassist staat garant voor de avontuurlijke invalshoeken in de arrangementen. Piano/bas duo

Somsen en Pieranunzi kennen elkaar al langer maar de samenwerking ontstond doordat Somsen zijn vierde album wijdde aan de muziek van de pianist. Pieranunzi waardeerde dit zozeer dat hij voorstelde samen op te treden. Afgelopen november beleefden de twee hun premičre als duo, na eerder met drummer Pieter Bast als trio te hebben opgetreden. Enrico Pieranunzi over de unieke combinatie piano en bas:

“Een piano/bas duo is niet zomaar een drumloos trio, maar een andere manier om geďmproviseerde jazz te benaderen. Er zit een ander geluid en conceptie in.”

De muziek die het duo speelt, is het enerverende en geraffineerde repertoire van Pieranunzi zelf, gecomplementeerd met vrije improvisaties.

Contact: Jasper Somsen
tel:
email: info@jaspersomsen.com
Website

Bezetting:
Enrico PieranunziPiano
Jasper SomsenContrabas

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens