Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Robert Rook Trio

Robert Rook trio cd “Momentum” werd in 2014 international uitgebracht Telgraaf schreef: Verassende perfectie..... op Momentum gebeurt erg veel dat tot vervoering leidt. Robert Rook en Thomas Winther Andersen werken al 20 jaar samen in verschillende combinaties. Het trio maakt muziek vol interactie. Met pakkende swing en sfeervolle ballades ontwikkelt de groep de muziek in lange improvisatorische golven.

Discografie:
2013 – Robert Rook Trio Momentum - OAP Records
2010 - Robert Rook Quartet Tribute to Jochem - UJRR05
2008 - Robert Rook trio Live in Amsterdam - DVD UJRR
2007 - Dangerous Cats 2 Bimhuis Live - Ultimate jazz UJJRR03
2006 - Hymn For Fall - TWAMUSIC 0306
2005 - Dangerous Cats – Ultimate jazz UJJRR02
1998 - Sketch - In 2014 heruitgebracht op iTunes en Spotify.
1997 - Introducing Robert Rook - Via Records

Robert Rook heeft een zeer eigenzinnige stijl als pianist en zijn spel bevat een explosieve energie. Hij is in staat om de meest eenvoudige muzikale ideeën te ontwikkelen tot mooie en onverwachte wendingen. Robert begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de Universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam zijn eerste cd in 1997 “Introducing Robert Rook“. Robert maakte o.a. TV opnamen voor Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV, speelde op North Sea Jazzfestival en hij was gastsolist met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn cd’s zijn in duizenden verkocht in Japan. www.robertrook.nl

Het spel van drummer Bart van Helsdingen is meermaals bekroond: Nominatie Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002 - Grote Prijs van Nederland - Solistenprijs Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Hij speelt al jaren met tal van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook soloslagwerk voorstellingen.

Thomas Winther Andersen is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie musici waar hij mee werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste CD spinnaker won Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013.

Krantenknipsels en samenvattingen:

De expressie is energetisch en dynamisch en het fijn gecomponeerde materiaal bestaat zowel uit swing als mooie ballade passages. Een aanbeveling voor iedere jazzliefhebber (Kjell Nordeng, Avisa Noordland)

Hij is een buitengewoon complete pianist, en de mooie vleugel van het Bimhuis heeft zelden zo'n stevige en bevredigende beurt gehad als afgelopen vrijdag. (Frank van Herk, Volkskrant)

Zijn geniale pianospel neemt ons helemaal mee in zijn wereld en we vergeten onszelf volledig.(Takashi Yamamoto, Japan's Jazz Magazine)

Een frasering die tot in de kleinste nuances klinkt als de enige juiste op dat moment. (Frank van Herk, Volkskrant)

Zijn spel doet denken aan het beste van Herbie Hancock. … (Phillip McNally, Cadence Magazine)Contact: Robert Rook
tel: 070-7536420
email: robertrook@zonnet.nl
Website

Bezetting:
Thomas Winther AndersenContrabas
Bart van HelsdingenDrums
Robert RookPiano

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens