Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Jazzper

In de paar jaar dat Trio Jazzper bestaat, heeft het trio zich ontwikkeld van een band met een vrij traditionele aanpak naar een modern pianotrio met een meer contemporaine aanpak. Stonden er voorheen vooral jazzstandards op het programma, inmiddels wordt veelal gekozen voor stukken van moderne jazzcomponisten, met her en der nog een standard.

Tijdens de zoektocht naar het juiste geluid voor de band is Trio Jazzper inmiddels uitgekomen op een open en transparante sound waarbij het pianospel van Jasper van der Molen centraal staat. Van der Molen staat met een been in de traditie, maar weet zichzelf te blijven vernieuwen door ook de toekomst te omarmen.


De basis voor de improvisaties van Van der Molen wordt gelegd door drummer George van Heeteringen en basgitarist Michiel van der Drift. Van Heeteringen is een ervaren slagwerker die vooral bezig is met sfeer creŽren. Niet door veel te spelen, maar vooral door weg te laten zonder de groove te verlaten. Basgitarist Van der Drift vult de twee prima aan met een smaakvol en warm geluid. Met zijn fretless bas becommentarieerd hij het pianospel zonder de solide basis te verlaten.
Contact: Jasper van der Molen
tel: 072-5119768
email: vandermolenjasper@gmail.com
Website

Bezetting:
Michiel van der DriftBasgitaar
George van HeeteringenDrums
Jasper van der MolenPiano

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens