Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
jazz
Simone Honijk Kwartet

CD Release van jazz-zangeres Simone Honijk From This Moment On

From This Moment On is het derde album van jazzzangeres Simone Honijk. De cd bevat eigen composities en standards, de arrangementen zijn collectief uitgewerkt door de band. De eerste track Astronaut is Simones debuut als componist. Dit kwartet musiceert al lang samen en heeft een transparant geluid ontwikkeld, met veel vrijheid in het samenspel.

Simone zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen; ze improviseert graag, de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren.

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen, de stap naar voltijds musicus maakte ze echter pas na een andere loopbaan. Een ontmoeting in de VS met pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen wat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te worden - in 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren daarna gaf ze veel concerten op Jazz podia, festivals, Radio en TV en ook in theaters. Met pianist Berend van den Berg heeft ze een programma dat bestaat uit muziek en teksten van Steven Sondheim, bewerkt voor jazz kwartet. Eerder maakte ze twee CD albums: 2008 Interplay met pianist Bert van den Brink en in 2007 Mosaic.

Contact: Simone Honijk
tel: 072-5155063
email: simonehonijk@online.nl
Website

Bezetting:
Thomas Winther AndersenContrabas
Gunnar GraafmansSlagwerk
Simone HonijkZang
Bob WijnenPiano

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens