Home Nieuws Agenda Colofon Aanmelden Contact


Bands
Anne Chris 4

Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam werd Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het beroemde North Sea Jazz Festival (2003). Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling.

In 2004 was de release van haar eerste album ‘Tomorrow is Today’, waarop een mix van eigen composities en jazz-standards is te horen. Met dit repertoire stond ze ondermeer in het Bimhuis en het prestigieuze Concertgebouw.

Samen met haar band tourde ze in binnen- en buitenland. Niet alleen in Europa (Italië, Duitsland, België, Engeland) maar ook in Marokko, Turkije, India en Thailand.

In 2007 volgde een bijzondere samenwerking met cabaretier Youp van ‘t Hek. In zijn theatershow ‘Schreeuwstorm’ zong Anne Chris meerdere malen een spetterend duet met de cabaretier.

In 2010 verscheen het tweede album van Anne Chris, ‘Play for now’. De cd werd veel gedraaid op de radio en werd ook uitgebracht in Thailand. Naar aanleiding van deze release stond ze in de VIVA 400 lijst van meest invloedrijke vrouwen van 2010.

In 2013 maakte Anne Chris samen met haar vader een uitstapje naar Nederlandstalig repertoire met de kinder "Vogeltje Zing Maar". In samenwerking met bassist/producer Cord Heineking namen ze de liedjes op die haar vader voor haar schreef toen ze 4 jaar oud was.

In de Amsterdamse North Sea Jazz Club vond de release-party van de nieuwe cd van Anne Chris plaats; ‘Just Kissed the Sun’ (2014). Samen met pianist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver) schreef en produceerde ze het album. Met haar nieuwe band nam ze tien eigen songs op waarin o.a. invloeden te horen zijn van Esperanza Spalding, Jill Scott, Robert Glasper en Michael Jackson. Gastmusici op het album zijn saxofoniste Tineke Postma (Boy Edgar prijs winnares 2015) en gitarist Bas van der Wal (Shirma Rouse, Sabrina Starke).

Inmiddels is Anne Chris bezig met het schrijven van nieuwe muziek voor haar aankomende album. In februari 2017 werd de eerste single uitgebracht, ‘Sugar Stevie Ray

Contact: Anne Chris
tel:
email: mail@annechris.com
Website

Bezetting:
Anne ChrisZang

  
Workshops
Jazztival
Projecten
Bands
Optredens
Log in
Copyright: SBS Jazz Design: Erik van der Weijden Maintenance: Jan Doedens